Inscrivez-vous 01 49 36 46 20
appel-offre
appel-offre
 
            
Date de publication : 17/01/2024
Date de péremption :
Type de procédure :
Type de document : Avis de préinformation avec mise en concurrence
HONGRIE
appel-offre

Hongrie: Systčmes d'information: Kiállítás3: GINOP-7.1.9-17-2018-00024

2024/S 2024-033121  (Source TED)
 
 
V  E  R  S  I  O  N      F  R  A  N  C  A  I  S  E
33121-2024 - Modification du marché
Hongrie – Systčmes d'information – Kiállítás3 – GINOP-7.1.9-17-2018-00024
OJ S 12/2024 17/01/2024
Avis de modification de marché
Fournitures

   1.  Acheteur
1.1.
Acheteur
Nom officiel: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

   2.  Procédure
2.1.
Procédure
Titre: Kiállítás3 – GINOP-7.1.9-17-2018-00024
Description: A „Hortobágy – Világörökségünk a Puszta” tárgyú projekt [GINOP-7.1.9-17-2018-00024] keretében megújuló létesítményekben kiállítási AR- és VR-tartalmak, multimédia guide-rendszerek, digitális turisztikai információs rendszerek elokészítése, megvalósítása, a kiállítási tárgyak beszerzése és/vagy legyártására, installálása és beüzemelése az alábbi megosztás szerint. I. rész A „Hortobágy – Világörökségünk a Puszta” [GINOP-7.1.9-17-2018-00024] projekt keretében a Látogatóközpontban, Pusztai Kincsestárban megvalósuló AR tartalmú kiállítási egységek, a Látogatóközponthoz, Pásztormúzeumhoz és Hortobágy Infohoz kapcsolódó digitális turisztikai tájékoztató rendszer és digitális vendégkönyv, a Látogatóközpont, Pusztai Kincsestár, Pásztormúzeum megújuló kiállításaihoz kapcsolódó multimédia guide (MG) rendszer elokészítése, megvalósítása, a kiállítási tárgyak beszerzése és/vagy legyártására, installálása és beüzemelése. II. rész A „Hortobágy – Világörökségünk a Puszta” tárgyú projekt [GINOP-7.1.9-17-2018-00024] keretében a Látogatóközpontban megvalósítandó kiállítás VR tartalmi elemeinek szállítása.
Identifiant de la procédure: 207b878d-0340-4176-aeae-2624a5bcdea8
Identifiant interne: EKR000116602023
2.1.1.
Objet
Nature du marché: Fournitures
Nomenclature principale (cpv): 48810000 Systčmes d'information
2.1.4.
Informations générales
Base juridique:
Directive 2014/24/UE

   5.  Lot
5.1.
Lot: LOT-0001
Description: A „Hortobágy – Világörökségünk a Puszta” [GINOP-7.1.9-17-2018-00024] projekt keretében a Látogatóközpontban, Pusztai Kincsestárban megvalósuló AR tartalmú kiállítási egységek, a Látogatóközponthoz, Pásztormúzeumhoz és Hortobágy Infohoz kapcsolódó digitális turisztikai tájékoztató rendszer és digitális vendégkönyv, a Látogatóközpont, Pusztai Kincsestár, Pásztormúzeum megújuló kiállításaihoz kapcsolódó multimédia guide (MG) rendszer elokészítése, megvalósítása, a kiállítási tárgyak beszerzése és/vagy legyártására, installálása és beüzemelése az alábbiak szerint.
   1.  HNP turisztikai térképfal – totemoszlop (Látogatóközpont, fogadótér) A látogató az érintoképernyos monitor kezdo képernyojén a Hortobágy - Tisza-tó desztinációk kivágatát tartalmazó alaptérképen választ ki egy-egy attrakciót az azt megjeleníto POI (pont) megérintésével. A képernyon a térkép melletti infóablakban weboldal sablonszeruen szöveges és multimédiás információk segítségével történik az egyes attrakciók bemutatása, és automatikusan elindul az ebbe beágyazott kisfilm, olvashatóvá válnak a szöveges leírások és megtekinthetoek a képek. A megjeleníto monitor és az azt vezérlo PC egy totemoszlopba kerül beépítésre, mely elott állva egy mozgásérzékelo helyezi üzembe az egységet, s a látogató profilozása automatikusan megtörténik, vagyis egy program felismeri a monitor elott álló személy nemét, korát. A rendszer képes legyen az összegyujtött adatokat az adatstruktúrának megfeleloen kielemezni és diagramok formájában megjeleníteni. A filmek, képek és egyéb tartalmak száma a mindenkori attrakciók számához igazodik, az ajánlatkéro által bovítheto. Feladatok - Programozás: interaktív térkép és profilozó szoftver. - A teljes „totemoszlop” egység gyártása és telepítése (55” érintoképernyos monitor és hozzá tartozó számítógép beszerzése is). - Magyar és angol nyelvu használati útmutató készítése, kihelyezése. - Az ajánlatkéro által biztosított magyar szöveges leírások 5 idegen nyelvre fordítása (angol, német, francia, lengyel, orosz), valamint kép- és filmanyagok installálása.
   2.  Digitális vendégkönyv egység (Látogatóközpont, fogadótér, illetve Pásztormúzeum) Ezen egység tartalmazza mind a látogatói visszajelzések monitorozására alkalmas szoftvert, és háttér honlapot, mind a megjelenítést szolgáló hardver-konfigurációt. Egy online felületet kell kialakítani, melynek a megvalósuló új kiállítások mindegyikében elérhetonek kell lennie. A fejlesztés során kell elkészíteni egy online felületet (vendégelégedettségi honlap), melyre belépve a látogatónak saját okos eszközén, ill. otthona kényelmébol, saját PC eszközén nyílik lehetosége az elégedettségi kérdoív kitöltésére. A rendszer lehetoséget ad mind a helyszíni instant, mind a kiállítás meglátogatását követo véleménynyilvánításra. A vendégkönyv funkcióra dedikált monitorokon a kiállításban szerzett benyomásokról kérdoíves módszerrel kerülnek megkérdezésre a látogatók. A kérdoívezést támogató háttér honlap is fejlesztendo, mely lehetoséget ad arra, hogy a látogató a helyszínen, személyzet bevonásával táblagéprol, vagy otthoni eszközökrol önállóan is véleményt nyilváníthasson. A többi kiállításban is elhelyezett hasonló egységekbol származó adatok egy egységes adatbázisba kerülnek a rendszeren belül. A kérdoív tartalma az ajánlatkéro által szerkesztheto. Vendégkönyv funkcióra dedikált monitorokat kell elhelyezni és beüzemelni a kiállításokban, így a Látogatóközpont recepciós pultjának közelében, a kiállítóterem kijáratával szemben, továbbá a Pásztormúzeum kiállításból kivezeto folyosó végén, a csomagmegorzokkel szemben lévo falrészen. Feladatok: - Multimédia: - szoftverfejlesztés, - tartalomfejlesztés (info panel), - eszközök beszerzése: - megjelenítok, - vezérlo számítógép, - médialejátszó, - egyéb technikai kellékek és anyagok. - Helyszíni szerelés, installálás. - Magyar és angol nyelvu használati útmutató készítése, kihelyezése.
   3.  Menetrendi tájékoztató (Látogatóközpont, fogadótér, illetve Hortobágy Info, pult és külso fal) Olyan rendszer alakítandó ki, melynek segítségével látogatói információk jelennek meg, az ajánlatkéro által szerkesztheto tartalommal, automatizált képernyo váltásokkal. Feladatok: - Multimédia: - szoftverfejlesztés, - tartalomfejlesztés (info panel), - eszközök beszerzése: - megjelenítok, - vezérlo számítógép, - médialejátszó, - egyéb technikai kellékek és anyagok. - Helyszíni szerelés, installálás.
   4.  HNP turisztikai térképfal – totemoszlop (Hortobágy Infó épülete) Az elvégzendo feladatok és szállítandó eszközök megegyeznek az
   1.  pontban foglaltakkal annyi különbséggel, hogy a totemoszlop monitor egysége már rendelkezésre áll, azt az ajánlatkéro biztosítja a hozzá tartozó PC-vel együtt, és ezt kell beépíteni a totembe.
   5.  Fordítás Az MG tartalmak hozzáférhetoségét a külföldi, magyarul nem beszélok számára is elérhetové kell tenni. A különféle AR tartalmak használati útmutatóját kizárólag angol nyelvre kell fordítani, mint ahogy a digitális vendégkönyv használatát segíto rövid ismertetot is (ezekhez a feladatokhoz tartozó tartalmak magyar nyelvu törzsanyag leütés száma: 40 000 db + 5%). A Hortobágy Infó digitális térképfal szöveges tartalmait 5 idegen nyelvre (angol, német, francia, lengyel, orosz) kell fordítani (magyar nyelvu törzsanyag leütés száma: 43 000 db + 5%).
   6.  Okoskönyv AR tartalom fejlesztése A fizikai kiadványt (könyv) megvásárolva, annak bizonyos kép tartalmain (trigger) különbözo AR (kiterjesztett valóság) tartalmak (3D, videó, hang, interaktív animáció) jelennek meg egy speciális applikáció használatával mobiltelefonokon, valamint tableteken, Android és IOS-en is elérheto módon. A kiterjesztett valóság tartalmak a térbeli valóságot bovítik ki, a tér elemeinek kihasználásával. Az ajánlatkéro elvárása, hogy használatával a fizikailag kinyomtatott könyv tartalma, ismeretterjeszto képessége jelentos mértékben kiegészüljön és a felhasználói élmény kibovüljön. Folytatás a II.2.14) pontban (BT-300).
Identifiant interne: EKR000116602023/1
5.1.1.
Objet
Nature du marché: Fournitures
Nomenclature principale (cpv): 30230000 Matériel informatique
Nomenclature supplémentaire (cpv): 30231100 Terminaux informatiques, 30231300 Écrans de visualisation, 31682210 Instruments et équipement de commande et de contrôle, 33734000 Lunettes, 34150000 Simulateurs, 45451000 Travaux de décoration, 72210000 Services de programmation de progiciels
5.1.2.
Lieu d’exécution
Ville: Hortobágy
Code postal: 4071
Subdivision pays (NUTS): Hajdú-Bihar (HU321)
Pays: Hongrie
5.1.2.
Lieu d’exécution
Ville: Hortobágy
Code postal: 4071
Pays: Hongrie
5.1.2.
Lieu d’exécution
Ville: Hortobágy
Code postal: 4071
Pays: Hongrie
5.1.3.
Durée estimée
Durée: 6 Mois
5.1.6.
Informations générales
Projet de passation de marché financé en totalité ou en partie par des fonds de l’UE
Le marché relčve de l’accord sur les marchés publics (AMP)
Informations complémentaires: A II.2.4) pont folytatásaként: Feladatok: - Applikáció fejlesztés – iOs és Android rendszerek alatt letöltheto applikációk fejlesztése és helyszíni beüzemelése, informatikai integrációja. - Kiterjesztett tartalom elemeinek kifejlesztése. - Az okostartalmaknak az applikációba való integrálása a nyomtatott könyv tartalmainak megfeleloen. - Kép- és kézi grafikai anyagok beszerzése az okostartalmak eloállításához (fotó- és illusztráció lista alapján)
   7.  Multimédia guide rendszer (MG) A multimédia guide (a továbbiakban: MG) a látogatók élményét növelo és a múzeumi munkatársak munkáját segíto szolgáltatásokat felölelo rendszer. A kiállítási többlet okostartalmakat, valamint a kiállítás elsodleges interpretációs síkját képezo tablószövegek nyelvi és vizuális akadálymentesítését ez, a Látogatóközpont, Pusztai Kincsestár, Pásztormúzeum kiállítótereit átfogóan lefedo, Android és IOS applikációval is muködo, tartalomkezelo és -szolgáltató rendszer biztosítja, amely a látogatók saját okoseszközével, illetve kölcsönözheto okoseszközökkel is muködik. A rendszer magába foglalja a látogatók saját okoseszközén vagy az üzemelteto által biztosított okoseszközökön futtatható alkalmazást és ennek menedzselését végzo webes felülettel rendelkezo backend rendszert, valamint az okostartalmakat. Egy másik beszerzés keretében kivitelezésre kerülo nyomdailag eloállított OKOSKÖNYV-höz elkészítendo „okos” tartalmaknak (AR-tartalom, galéria, animáció, stb.) az MG rendszerben is elérhetoeknek kell lenniük, vagyis a Multimédia guide rendszer (MG) által is kezelheto tartalmak, az MG rendszernek be kell tudnia fogadni, mivel azok egyben a Pásztormúzeum és Látogatóközpont kiállításaiba elhelyezett AR-tartalmakként is funkcionálhatnak. Olyan okoseszközök (tabletek és AR-szemüvegek) beszerzését is meg kell valósítani, amelyek már muködésre képesen, felkonfigurálva kerülnek átadásra az ajánlatkéro részére, és amelyeken a látogató meg tudja jeleníteni ezen okostartalmakat. Feladatok: – MG applikáció, valamint MG backend funkciók muszaki tervezése és kivitelezése mindhárom kiállítási helyszínen (Pásztormúzeum, Látogatóközpont, Pusztai Kincsestár). – A nyomdailag eloállított okoskönyvet kiegészíto fejlesztés kapcsán eloállított AR triggerek (27 db), valamint a 3D AR tartalmak implementálása (kapcsolása, átültetése) az MG rendszer számára, hogy alkalmas legyen azok megjelenítésére is. – A szükséges eszközök beszerzése és beüzemelése, helyszíni telepítése. – Magyar és angol nyelvu játékismerteto (használati útmutató) készítése, kihelyezése az MG rendszerhez. Amennyiben az ajánlatkéro jelen felhívásban vagy az Ajánlati dokumentáció részét képezo muszaki leírásban meghatározott gyártmányú vagy eredetu dologra, illetve konkrét eljárásra hivatkozik, azzal egyenértéku gyártmányú vagy eredetu dolgot, eljárást is elfogad a közbeszerzési eljárásokban az alkalmasság és a kizáró okok igazolásának, valamint a közbeszerzési muszaki leírás meghatározásának módjáról szóló 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 46. § (3) bekezdése alapján.
5.1.12.
Conditions du marché public
Informations relatives aux délais de recours: a Kbt. 148. § alapján.
5.1.16.
Informations complémentaires, médiation et réexamen
Organisation chargée des procédures de recours: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntobizottság
Organisation qui fournit des informations complémentaires sur la procédure de passation de marché: T-CAPTATIONE Közbeszerzési Tanácsadó Korlátolt Felelosségu Társaság
Organisation qui fournit des précisions concernant l’introduction des recours: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntobizottság

   6.  Résultats
Valeur de tous les contrats attribués dans cet avis: 97 632 450,00 HUF
6.1.
Résultat – Identifiants des lots: LOT-0001
6.1.2.
Informations sur les lauréats
Lauréat:
Offre:
Identifiant de l’offre: EKR000116602023/2221
Identifiant du lot ou groupe de lots: LOT-0001
Valeur du résultat: 65 293 950,00 HUF
L’offre a été classée
Place sur la liste des lauréats: 1
Sous-traitance: yes
La valeur de la sous-traitance est connue: non
Le pourcentage de la sous-traitance est connu: oui
Pourcentage de la sous-traitance: 28
Description: "Szekér szimulátor" és a Totem eszközök mechanikai építése, különbözo speciális szoftverfejlesztési részfeladatok
Informations relatives au marché:
Identifiant du marché: HNPI/00049-40/2023
Titre: szállítási szerzodés
Date ŕ laquelle le lauréat a été choisi: 26/01/2023
Date de conclusion du marché: 14/08/2023
Information sur les fonds de l'Union européenne
Nom du projet ou programme financé par l’UE: Fonds européen de développement régional (FEDER)
Identifiant des fonds de l’UE: GINOP-7.1.9-17-2018-00024
6.1.4.
Informations statistiques:
Résumé des demandes de réexamen reçues par l’acheteur:
Nombre de plaignants0

   7.  Modification
Identifiant de la section: 507661-2023
Raison de la modification: Modifications qui ne sont pas substantielles.
Description: A megrendelo jelen szerzodésmódosításhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárását – folyamatba épített ellenorzés mellett – 2023. március 17-én indította el. Az ajánlati felhívás II.2.7) pontja szerint a teljesítési határido 6 hónap, melyet a megrendelo az ajánlati felhívás II.2.13) pontjában azzal egészített ki, hogy az érintett projekt befejezési határideje tekintetében módosítási kérelmet nyújtott be, azonban a közbeszerzési eljárás nyomán kötendo szerzodés teljesítési határideje módosítási kérelem elfogadása esetén sem lehet késobbi 2023. október 31-nél (a módosítás nyomán a projekt fizikai befejezése). Ennek megfeleloen került sor a szerzodéstervezet
   2. 2. pontjának a megfogalmazására is. Minthogy a megrendelo az eljárás elokészítése során azt az információt kapta, hogy a projekt lehetséges legvégso megvalósítási határideje 2023. október 31., azaz ennél késobbi idopontra nem teheto a teljesítési határido, s további projekthatárido-módosítási kérelmet nem fogadnak el. A közbeszerzési eljárás lezárására (az összegezés megküldésére) azonban 2023. július 26-án került sor, a szerzodéskötés pedig 2023. augusztus 14-én történt, azaz a fenti okok miatt a szerzodés teljesítésére az eredetileg tervezett 6 hónap helyett 2,5 hónap idotartam állt a szállító rendelkezésére. A szállító a megvalósítás során az elso részszámla benyújtásához kapcsolódó feladatokat (HNP turisztikai térképfal – totemoszlop, a Hortobágy turisztikai térképfal – totemoszlop, valamint az Okoskönyv AR tartalmak technikai, valamint dizájn terveinek megrendelo általi elfogadása és okoskönyv illusztrációs anyagának átadása) 2023. augusztus 23-ra elvégezte (1. részteljesítés), majd 2023. október 3-ra a második részszámla benyújtásához szükséges feladatokat (MULTIMÉDIA GUIDE RENDSZER (MG) részletes és funkcionális / technikai, adatbázis valamint dizájn terveinek elkészítése) elvégezte (2. részteljesítés), melyet a megrendelo el is fogadott. A
   3.  részteljesítés (szerzodés szerinti eszköz, termék, tartalom helyszínre való leszállítása), illetve a végteljesítés [az átadás-átvételi eljárás, beleértve a tesztelés (próbaüzemet is) lefolytatása] azonban akadályba ütközik, mivel a megvalósítás helyszínén még tart a projekt keretében megvalósítandó építési beruházás, ezért a szerzodés alapján leszállítandó eszközöket nem tudja telepíteni a teljesítés helyére a szállító, továbbá a Pásztormúzeum épületében nem került telepítésre a szerver rendszer, és nincsenek megépítve a kiállítási elemek ezért a szállító MG rendszer telepítését nem tudja megkezdeni. A fenti tények miatt a szállító akadályközléssel élt. Minthogy idoközben a korábbi információval ellentétben a Támogató mégis hozzájárult a projekt határidejének további meghosszabbításához (jelenleg a projekt fizikai befejezésének határideje: 2023. december 15.), projekt oldaláról nincs akadálya annak, hogy a megrendelo eredeti szándékához közelíto teljesítési határido kerüljön biztosításra a szállító részére, mely idotartam alatt mind az építési beruházás, mind pedig egyéb, a kiállításhoz kapcsolódó szerzodések lezárhatók, s ezek a szállító végso teljesítésének már nem képezhetik akadályát. A fentiekre tekintettel a Szerzodo Felek a szerzodés teljesítési határidejét pontosították, annak új idopontja tekintetében figyelembe vették a szállító akadályközlésében szereplo akadályokat, illetve azok elhárulásának idopontját, továbbá a szállító által elvégzendo feladatok idoigényét is.
7.1.
Modification
Identifiant de la section: CON-0001
Description des modifications: 2.2. pont elso bekezdés Eredeti: Teljesítési határido: a szerzodés hatálya lépését követo 6 hónap, de nem késobb, mint 2023. október 31. A korábban bekövetkezo idopont irányadó a teljesítésre. Módosított: Teljesítési határido: a szerzodés hatálya lépését követo 6 hónap, de nem késobb, mint 2023. december
   8.  A korábban bekövetkezo idopont irányadó a teljesítésre.

   8.  Organisations
8.1.
ORG-0001
Nom officiel: Közbeszerzési Hatóság
Numéro d’enregistrement: EKRSZ_40664534
Adresse postale: Riadó utca
   5. 
  
Ville: Budapest
Code postal: 1026
Subdivision pays (NUTS): Budapest (HU110)
Pays: Hongrie
Adresse électronique: hirdetmeny@kt.hu
Téléphone: +36 18828635
Adresse internet: https://kozbeszerzes.hu
Rôles de cette organisation
TED eSender
8.1.
ORG-0002
Nom officiel: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Numéro d’enregistrement: 15323871209
Adresse postale: Sumen Utca
   2. 
  
Ville: Debrecen
Code postal: 4024
Subdivision pays (NUTS): Hajdú-Bihar (HU321)
Pays: Hongrie
Point de contact: Danyi Zoltán
Adresse électronique: danyizoltan@hnp.hu
Téléphone: +36 52529920
Télécopieur: +36 52529940
Adresse internet: https://www.hnp.hu
Rôles de cette organisation
Acheteur
Chef de groupe
8.1.
ORG-0006
Nom officiel: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntobizottság
Numéro d’enregistrement: 15329190-2-41
Adresse postale: Riadó u. 5  
Ville: Budapest
Code postal: 1026
Subdivision pays (NUTS): Hajdú-Bihar (HU321)
Pays: Hongrie
Adresse électronique: dontobizottsag@kt.hu
Téléphone: +36 18828592
Télécopieur: +36 18828593
Adresse internet: https://www.kozbeszerzes.hu
Rôles de cette organisation
Organisation chargée des procédures de recours
8.1.
ORG-0007
Nom officiel: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntobizottság
Numéro d’enregistrement: 15329190-2-41
Adresse postale: Riadó u. 5  
Ville: Budapest
Code postal: 1026
Pays: Hongrie
Adresse électronique: dontobizottsag@kt.hu
Téléphone: +36 18828592
Télécopieur: +36 18828593
Adresse internet: https://www.kozbeszerzes.hu
Rôles de cette organisation
Organisation qui fournit des précisions concernant l’introduction des recours
8.1.
ORG-0004
Nom officiel: Delusion Park Kft.
Numéro d’enregistrement: 25434491210
Adresse postale: Egri csillagok Utca 59.  
Ville: Eger
Code postal: 3300
Subdivision pays (NUTS): Heves (HU312)
Pays: Hongrie
Adresse électronique: csablazar@gmail.com
Téléphone: +36 302995551
Adresse internet: http://www.delusionpark.com
Rôles de cette organisation
SoumissionnaireChef de groupe
Lauréat de ces lotsLOT-0001
8.1.
ORG-0003
Nom officiel: T-CAPTATIONE Közbeszerzési Tanácsadó Korlátolt Felelosségu Társaság
Numéro d’enregistrement: 25120332209
Adresse postale: Csigekert Utca 75  
Ville: Debrecen
Code postal: 4027
Subdivision pays (NUTS): Hajdú-Bihar (HU321)
Pays: Hongrie
Point de contact: Tóth Csaba
Adresse électronique: captatio@t-email.hu
Téléphone: +36 305656168
Télécopieur: +36 52504333
Adresse internet: https://www.captatio.hu
Rôles de cette organisation
Prestataire de services de passation de marché
Organisation qui fournit des informations complémentaires sur la procédure de passation de marché
11. Informations relatives ŕ l’avis
11.1.
Informations relatives ŕ l’avis
Identifiant/version de l’avis: cc4fe2c3-903a-4264-a026-95ca26819d8b - 01
Type de formulaire: Modification du marché
Type d’avis: Avis de modification de marché
Date d’envoi de l’avis: 16/01/2024 09:00:45 (UTC+1)
Date d’envoi de l’avis (eSender): 12/01/2024 22:02:13 (UTC+1)
Langues dans lesquelles l’avis en question est officiellement disponible: hongrois
11.2.
Informations relatives ŕ la publication
Numéro de publication de l’avis: 33121-2024
Numéro de publication au JO S: 12/2024
Date de publication: 17/01/2024

 
 
C L A S S E    C P V
30230000 - Matériel informatique 
30231100 - Terminaux informatiques 
30231300 - Écrans de visualisation 
31682210 - Instruments et équipement de commande et de contrôle 
33734000 - Lunettes 
34150000 - Simulateurs 
45451000 - Travaux de décoration 
48810000 - Systčmes d'information 
72210000 - Services de programmation de progiciels